'Champions League is prijs die ik wil, ik spreek voor de gehele City-selectie'

'Champions League is prijs die ik wil, ik spreek voor de gehele City-selectie'

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 09:44vr 14-08-2020 om 09:44

Laatste update: vrijdag 14 augustus 2020 om 10:36vr 14-08-2020 om 10:36

Kyle Walker is ervan overtuigd: Manchester City heeft een succes in de Champions League nodig. De verdediger won in zijn tijd bij de club uit Manchester bijna alles wat er te winnen viel, maar een Champions League-titel ontbreekt nog.

Walker is van mening dat City een succes in het miljardenbal nodig heeft om de reputatie van de club op te krikken. "Ik denk dat als je me drie jaar geleden - toen ik hier tekende - had gevraagd, ik had gezegd dat de Premier League 'the big one' zou zijn voor me. Die had ik nog nooit gewonnen voordat ik hier kwam", geeft Walker aan in gesprek met de clubwebsite. "Nu staan er twee Premier League-titels op mijn naam en een aantal andere prijzen. De Champions League is de prijs die ik nog wil, en dan spreek ik denk ik voor de gehele selectie."

City neemt het zaterdagavond op tegen het Olympique Lyon van Memphis Depay. Op het spel: een plek in de halve finales van de Champions League. Lyon schakelde in de achtste finales nog Juventus uit, maar heeft sinds de coronacrisis nog maar weinig wedstrijden gespeeld, weet ook Walker. "We hopen dat in ons voordeel te gebruiken, maar Lyon heeft goede spelers. Ik denk dat de uitschakeling van Juventus genoeg zegt. (...) Dan moet je een heel goed team zijn."

Walker leeft vol vertrouwen toe naar de wedstrijd en is ambitieus. "We voelen dat ons team, met onze manier van spelen en onze filosofie, het goed gaat doen in het toernooi en ons naar de plek gaat krijgen waar we willen zijn: de finale."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Welke club gaat er door naar de halve finales van de Champions League?

(512 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws