Suggestie voor Koeman: Ik zou Daley Blind graag bij Barcelona zien

Suggestie voor Koeman: "Ik zou Daley Blind graag bij Barcelona zien"

19-08-2020 14:55
196

Nu Ronald Koeman getekend heeft als trainer van FC Barcelona, is het speculeren over welke spelers van het Nederlands elftal hij mogelijk gaat meenemen. Chef voetbal van De Telegraaf Valentijn Driessen ziet Ajacied Daley Blind als kanshebber.

"Ik zou Daley Blind daar graag willen zien, zeker zoals hij nu bezig is", zegt Driessen tegen Veronica Inside. "Qua organisatie is hij heel goed, balvast, hij past in dat systeem. Blind kan Barcelona echt wel aan. Het niveau van Barcelona is niet hetzelfde als dat van tien jaar geleden", aldus Driessen, die meer kanshebbers bij Oranje ziet. "Misschien kan je met Memphis Depay Messi onder druk zetten. Hij is wel een speler die wedstrijden kan beslissen, dat heeft hij wel bewezen."

In Spaanse media wordt Donny van de Beek als een serieuze optie voor Barcelona gezien. De Ajax-middenvelder stond ook in de belangstelling van Real Madrid, maar die hebben zich inmiddels teruggetrokken. "Ik denk dat Donny goed zou passen. Dat is een echte teamspeler, die wél wil werken en wél wil lopen voor iedereen. En hij heeft veel diepgang. Dus die zou wel passen."