Koeman ontvouwt plannen met Frenkie de Jong: 'Daar gaat hij bij Barcelona spelen'

Koeman ontvouwt plannen met Frenkie de Jong: 'Daar gaat hij bij Barcelona spelen'

20-08-2020 20:37 Laatste update: 21:10
74

Ronald Koeman gaat Frenkie de Jong hoogstwaarschijnlijk op zijn vertrouwde positie neerzetten bij FC Barcelona. Dat betekent dat hij niet meer links op het middenveld, maar centraal gaat spelen, op de positie waar hij bij Ajax en het Nederlands elftal furore maakte.

"Ja, dat is wel mijn idee. Ik heb dat hiervoor al een keer gezegd", zegt Koeman tegen de NOS. Koeman zag De Jong onder Ernesto Valverde en Quique Setién als linkshalf spelen. "Dat zou ik persoonlijk als trainer niet doen. Je investeert in een jonge speler waar je heel veel geld voor betaalt (75 miljoen euro, red.). Dan moet je hem op de positie laten spelen waar hij het rendement heeft wat je van hem verwacht."

Koeman ziet geen reden waarom hij De Jong van die positie weg zou halen. "Dat heeft hij bij Ajax en het Nederlands elftal laten zien. Daar gaat hij bij Barcelona ook spelen. Maar er is concurrentie, dus hij moet goed en fit zijn. Dit is wel de positie die hem het beste ligt."

Hetzelfde geldt voor Antoine Griezmann, die bij Barcelona op links speelt. Bij Atlético Madrid was hij een valse negen. "Griezmann is geen echte buitenspeler. Hij moet op de positie spelen waar hij gewend is om te spelen en waar hij naar zijn kwaliteiten kan spelen. Dat is het belangrijkste voor een trainer: je spelers goed kennen en er het maximale uithalen. Dat begint met ze neerzetten op de juiste positie, lijkt mij."