Schmidt ziet positieve verrassing bij PSV: 'Natuurlijk kan hij basisspeler worden'

Schmidt ziet positieve verrassing bij PSV: 'Natuurlijk kan hij basisspeler worden'

23-08-2020 11:31
106

Jordan Teze mag hopen op een basisplaats bij PSV. De twintigjarige verdediger maakt tijdens de voorbereiding een goede indruk op Roger Schmidt, de trainer van de Eindhovenaren, en kan op twee posities uit de voeten.

Teze is van nature een rechtsback, maar speelt tijdens de huidige voorbereiding ook als centrale verdediger. "Jordan maakt op mij een hele goede indruk", zegt Schmidt na afloop van het met 2-1 verloren oefenduel met Eintracht Frankfurt, opgetekend door NU.nl. "Natuurlijk kan hij basisspeler worden komend seizoen. Hij maakt een hele goede ontwikkeling door en ik ben zeer tevreden over hem."

Schmidt geeft de twintigjarige verdediger niet alleen een kans als back-up van Denzel Dumfries, maar probeert hem ook uit als centrale verdediger. "Vandaag (zaterdag, red.) heeft hij het als centrale verdediger goed gedaan", oordeelt de Duitse oefenmeester van PSV, die Dumfries zag uitvallen nadat hij een knietje kreeg. "Nadat Dumfries geblesseerd raakte heeft Jordan ook als vleugelverdediger prima gespeeld."