Grote Argentijnse krant blundert met neppe quotes van Messi

Grote Argentijnse krant blundert met neppe quotes van Messi

26-08-2020 22:58
29

Het Argentijnse dagblad La Nacion heeft woensdag geblunderd door neppe audio-opnames van Lionel Messi te publiceren. De krant bracht het alsof Messi zijn vertrekwens bevestigde.

Vol trots publiceerde La Nacion de eerste quotes van Messi, maar die blijken achteraf nep te zijn. "Ik heb samen met Antonella (Roccuzzo, de vrouw van Messi, red.) besloten om Barcelona te verlaten. Dit doet me pijn, maar het zij zo. De cyclus is voorbij. Ik ga met Pep (Guardiola, red.) praten, zodat hij een transfer kan regelen. Het voetbal is spectaculair en past goed bij wat ik wil", zo werd Messi geciteerd.

De gerenommeerde Spaanse journalist Guillem Balague was er als de kippen bij om de primeur van La Nacion de kop in te drukken. Messi heeft nog helemaal niets gezegd en gaat dat voorlopig ook niet doen, zo is de verwachting. Het is bijzonder dat zo'n grote krant hier in is getrapt. 

La Nacion claimde het nieuws dat Messi zijn carrière voort wil zetten bij Manchester City bevestigd te hebben gekregen van een bron die in direct contact staat met Messi. Eerder op woensdag meldde journalist Marcelo Bechler dat Messi naar Engeland wil.

Overigens is een vertrek van Messi geen uitgemaakte zaak. Messi beroept zich op een clausule in zijn contract, maar Barcelona heeft een ander verhaal en wil hem het liefst houden, of anders een flinke zak geld zien. De eerste training van Barcelona begint maandag. Het is de bedoeling dat Messi daar gewoon bij is.