Paris Saint-Germain neemt afscheid van icoon: 'Rood en blauw voor het leven'

Paris Saint-Germain neemt afscheid van icoon: 'Rood en blauw voor het leven'

27-08-2020 18:32
32

Paris Saint-Germain heeft afscheid genomen van Thiago Silva. De Braziliaanse verdediger groeide in Parijs uit tot een clubicoon en vertrekt deze zomer transfervrij bij de kampioen van Frankrijk.

PSG zwaait Silva via een uitgebreid bericht op Twitter uit. 'Je markeerde de geschiedenis van onze club. Rood en blauw voor het leven, voor altijd in onze harten', valt er te lezen. Silva speelt al vanaf 2012 bij de club uit Parijs en kwam in tot 315 officiële wedstrijden in het shirt van de club.

PSG-president Nasser Al-Khelaïfi heeft niets dan lovende woorden over voor de aanvoerder van zijn club. "Thiago, bedankt voor deze acht gedenkwaardige jaren", geeft hij aan. "Vol met blijvende herinneringen. Bedankt voor je betrokkenheid, toewijding en je uitstraling. Je zult voor altijd een van de beste spelers in de geschiedenis van de club zijn, je legendarische status bij Paris Saint-Germain zal voor altijd duren."

Het is nog niet bekend waar Silva zijn carrière gaat vervolgen. In het geruchtencircuit wordt het Chelsea van manager Frank Lampard genoemd.