Piepjong Ajax blijft ongeslagen in laatste oefenwedstrijd van voorbereiding

30-08-2020 14:54 Laatste update: 14:57
190

Ajax is in de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding ongeslagen gebleven. Union Berlin sleepte een 2-2 gelijkspel uit het vuur tegen de Amsterdammers, die afsluiten met zeven overwinningen en één gelijkspel.

Een dag na de zege op Eintracht Frankfurt (2-1) trad Ajax in de Johan Cruijff Arena opnieuw aan tegen een Bundesliga-club. Union Berlin, dat afgelopen seizoen op de elfde plaats eindigde, bood goed partij aan de tweede garnituur van Ajax. David Neres maakte zijn rentree in de basiself en werd na een half uur gewisseld, zoals van tevoren afgesproken.

Carel Eiting zorgde ervoor dat Ajax met een voorsprong ging rusten. Na een een-tweetje tussen Mohammed Kudus en Noa Lang mocht de middenvelder afdrukken: 1-0. Dat was enigszins geflatteerd, want Union Berlin kreeg genoeg kansen. Maarten Stekelenburg hield zijn doel echter schoon.

Dat veranderde meteen na rust. De bezoekers uit Berlijn vochten zich terug in de wedstrijd en leidden na 57 minuten opeens met 1-2 door goals van Marcus Ingvartsen en Marius Bülter. Daarbij zag de Ajax-defensie, met Lisandro Magallán als opvallende basisspeler, er niet goed uit.

De eerste nederlaag in de voorbereiding leek aanstaande, maar Ajax produceerde twintig minuten voor tijd toch de gelijkmaker. Jurgen Ekkelenkamp scoorde op aangeven van Quinten Timber. Trainer Erik ten Hag bekeek de wedstrijd overigens vanaf de tribune. Hij koos voor veel tieners.