SPORT: Overmars wacht op transferinkomsten en meldt zich weer bij Suárez

SPORT: Overmars wacht op transferinkomsten en meldt zich weer bij Suárez

01-09-2020 13:03
134

Diario SPORT heeft de geruchten rondom Ajax en Luis Suárez toch weer nieuw leven ingeblazen. Volgens het Spaanse medium heeft Ajax-directeur Marc Overmars deze week contact gehad met de Uruguayaanse routinier.

Overmars heeft Suárez beloofd om deze week nog een aanbieding te doen, laat SPORT weten. De 33-jarige spits lijkt na zes jaar niet meer nodig in Camp Nou en volgens de berichtgeving zijn er twee partijen bovengemiddeld geïnteresseerd: Juventus en Ajax. De Amsterdammers gaan deze week Donny van de Beek aan Manchester United verkopen en zouden ook Sergiño Dest kwijt kunnen raken.

Als de transfersommen eenmaal binnen zijn, kan Ajax Suárez een officiële aanbieding doen. Volgens SPORT kunnen de Amsterdammers zelfs Suárez' megasalaris van FC Barcelona evenaren. Voordat het daadwerkelijk tot een hernieuwde samenwerking komt, zal Barça echter ook mee moeten werken. Als het doorlopende contract van de routinier ontbonden wordt, zou hij transfervrij naar Ajax kunnen: de Amsterdammers kunnen zich een transfersom niet veroorloven.

Volgens het Spaanse medium overweegt Overmars sterk om Suárez een tweejarig contract aan te bieden. De Uruguayaan wordt ook begeerd door clubs uit de Major League Soccer, maar zou ook twee jaar bij Ajax kunnen spelen en dan alsnog naar de Verenigde Staten kunnen gaan.