Utrecht-fans verdeeld: 'Kan beroerder, bij Ajax kan je één op vijf duels kijken'

Utrecht-fans verdeeld: 'Kan beroerder, bij Ajax kan je één op vijf duels kijken'

02-09-2020 20:33 Laatste update: 20:36
78

Net als bij veel andere clubs kunnen seizoenskaarthouders van FC Utrecht slecht een beperkt aantal thuiswedstrijden bezoeken vanwege het coronavirus. Het deelt de supporters van de club uit de Domstad letterlijk in twee.

Utrecht maakt gebruik van een kleurensysteem bij het aanwijzen van seizoenskaarthouders die naar de thuiswedstrijden mogen. "We hebben supporters die op hetzelfde adres wonen zoveel mogelijk in dezelfde groep geplaatst. Mocht daar iets niet goed zijn gegaan, dan kunnen fans zich melden", geeft een woordvoerder van Utrecht aan in gesprek met het Algemeen Dagblad

Bij elke thuiswedstrijd kunnen er ongeveer 4.000 supporters in stadion De Galgenwaard. De voorzitter van de supportersvereniging van Utrecht (SVFCU), Teun den Hartog, begrijpt dat er veel vragen zijn over de huidige situatie. "Ik snap het sentiment goed. Ik ga al jaren met mijn zoon naar het stadion. Hij zit in wit, ik in rood. Tegelijkertijd kun je dit als club nooit goed doen, en hebben we nu eenmaal te maken met een pandemie, en zit het er niet in dat we met meer dan tienduizend fans naar het stadion kunnen."

Beroepszeurders
De supporters die aan de kleur rood toegewezen zijn mogen naar de wedstrijden met AZ, sc Heerenveen en ADO Den Haag. Sectie wit mag naar RKC Waalwijk, FC Twente en Fortuna Sittard kijken in de Galgenwaard. Voor het duel met Ajax wordt er geloot. "Op zich doet de club er alles aan om de pijn te verdelen", geeft Mike Vermeulen, kopman van de Bunnikside aan. "Natuurlijk heb je de beroepszeurders, maar ik hoor wel veel supporters die vinden dat 'in rood' de meer aantrekkelijke wedstrijden zitten."

Stadszijde-fan Stefan is het daarmee eens. "De helft van mijn maten zit in wit, de helft in rood. Da's mooi klote, want we zijn natuurlijk allemaal rood-wit. Maar het kan beroerder, bij Ajax kun je één op de vijf duels bekijken."