Van der Sar: 'Champions League en 55 miljoen euro, eerder speelt Ajax niet quitte'

Van der Sar: 'Champions League en 55 miljoen euro, eerder speelt Ajax niet quitte'

03-09-2020 07:53
223

Edwin van der Sar geeft aan dat Ajax de supporters nodig heeft om de begroting rond te krijgen. Nu er voor grotendeels lege stadions wordt gespeeld missen de Amsterdammers zo'n 500.000 euro aan inkomsten per thuiswedstrijd.

Ajax wordt volgens Van der Sar keihard getroffen door het coronavirus. "Als club in Nederland heb je je supporters nodig om de begroting rond te krijgen", vertelt de algemeen directeur van Ajax in gesprek met Jinek van RTL. Van der Sar geeft toe dat Ajax een financiële buffer heeft, maar het geld gaat er ook hard uit bij de club. "We hebben geld, maar ook een hoge begroting. We willen de aansluiting vinden bij de Europese top. De bedragen die binnenkomen, gaan er ook weer uit."

Ajax heeft een aantal duidelijke doelen elk seizoen, om ervoor te zorgen dat de begroting sluitend kan worden gemaakt. "We moeten Champions League halen en elk jaar voor minstens 55 miljoen euro aan spelers verkopen", vervolgt hij. "Eerder spelen wij niet quitte. Alleen aan de losse kaartverkoop lopen wij al ruim 500.000 euro per wedstrijd mis. Dat Ajax rijk is, is leuk. Maar ook wij worden getroffen", aldus Van der Sar.