'Een ambassadeur voor het Limburgse voetbal, het zou mooi zijn als hij speelt'

'Een ambassadeur voor het Limburgse voetbal, het zou mooi zijn als hij speelt'

04-09-2020 07:18
38

Perr Schuurs kan dit decennium de vierde Limburger worden die interlands speelt voor Oranje. De verdediger van Ajax, die voor het eerst werd opgeroepen voor het Nederlands elftal, kan volgens Fortuna Sittard-trainer Kevin Hofland een voorbeeld zijn.

De 20-jarige stopper uit Nieuwstadt hoopt tegen Polen of Italië zijn interlanddebuut te kunnen maken. Hij zou dan in de voetsporen treden van Jorrit Hendrix, Paul Verhaegh en Dirk Marcellis. Zij speelden dit decennium ook al interlands. "Het zou mooi zijn als er weer eens een Limburger in Oranje speelt", zegt Hofland tegenover De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Twee jaar geleden betaalde Ajax twee miljoen euro om Schuurs bij Fortuna Sittard weg te halen. "Hij is een mooie ambassadeur voor het Limburgse voetbal, maar als exponent van onze jeugdafdeling ook voor Fortuna Sittard", legt de huidige trainer van de geel-groene brigade uit. "Hij is iemand die kan inspireren en waar jonge voetballertjes in Limburg tegenop kunnen kijken."

De keuze van Schuurs voor Ajax, en bijvoorbeeld niet voor PSV, was volgens Hofland niet meer dan logisch. "Hij was altijd al fan van Ajax", herinnert de gewezen verdediger zich. "Het aanvallende voetbal van Ajax sprak hem aan."