Lodeweges gewezen op bijzondere Oranje-statistiek: Meen je dat?

Lodeweges gewezen op bijzondere Oranje-statistiek: "Meen je dat?"

04-09-2020 23:15
23

Dwight Lodeweges is tevreden met de overwinning van het Nederlands elftal op Polen. Sprankelend was het niet, maar dat is volgens de bondscoach logisch als de ploeg negen maanden niet bij elkaar geweest is. Oranje versloeg Polen met 1-0.

Lodeweges wordt er door de NOS op gewezen dat hij de eerste bondscoach sinds Frank Rijkaard (1998) is die debuteert met een overwinning. Meen je dat? Dat is heel lang geleden. Ik wist het niet, ik had geen idee. Ik heb wel ergens gelezen dat ik de oudste bondscoach was", zegt Lodeweges, die te horen krijgt dat die statistiek niet klopt.

"We hebben de afgelopen week aan dingen gewerkt. Dat hebben we in de eerste helft niet altijd goed gedaan. De diepte in ons spel is nog niet voldoende en tussen de linies was het ook niet altijd goed", zegt Lodeweges over het spel. "In de tweede helft was het bij fases wel goed. We moesten achter hun middenveld komen, heb je diepte nodig om het spul uit elkaar te trekken en ruimtes te maken voor jezelf. Dat ging in de tweede helft beter dan in de eerste helft."

"Je ziet dat bepaalde dingen roestig zijn. We waren negen maanden geleden voor het laatst bij elkaar, dus je kunt niet alles hebben. Maar uiteindelijk ben ik heel tevreden", aldus Lodeweges.

Appje van Koeman
Lodeweges vertelt dat Ronald Koeman, die onlangs naar FC Barcelona vertrok, hem een succesberichtje gestuurd heeft. Hij kan dat wel waarderen. "Ronald zei: gefeliciteerd, en een bijzonder goede tweede helft. Dat was wel leuk. Dankjewel, Ronald."