'Koeman in spagaat: Barcelona legt contact met alternatief voor Wijnaldum'

'Koeman in spagaat: Barcelona legt contact met alternatief voor Wijnaldum'

07-09-2020 08:55
55

De overstap van Georginio Wijnaldum naar FC Barcelona is plotseling onzeker. Volgens Sport Bild hengelt de Catalaanse grootmacht naar Bayern München-vertrekker en alternatief Thiago Alcantara.

Thiago (29) heeft een contractaanbieding van Bayern afgeslagen en aast op een nieuwe uitdaging. Liverpool leek zijn nieuwe club te worden, maar de kampioen van Engeland heeft nog altijd geen officieel bod uitgebracht. Barcelona ziet daardoor zijn kans schoon. Ramon Planes, technisch directeur in Camp Nou, zou contact hebben gelegd.

Het zorgt ervoor dat Koeman in een spagaat zit. De Barça-trainer heeft een duidelijke voorkeur voor Wijnaldum, die bovendien een slordige tien miljoen euro goedkoper is. Thiago doorliep de jeugdopleiding van Barcelona en verliet de club in 2013 voor Bayern.

In de aanloop naar de Nations League-wedstrijd tussen Spanje en Oekraïne zorgde Thiago overigens voor consternatie door te ontkennen dat hij sowieso vertrekt bij Bayern. "Ik heb nooit gezegd dat ik Bayern ga verlaten", liet hij optekenen. In Duitsland houdt iedereen rekening met zijn vertrek. 'Waarom liegt Thiago?', vraagt BILD zich af.