Van 'Ajax-school' naar Lille: 'Denk dat daar mijn grootste kwaliteiten liggen'

Van 'Ajax-school' naar Lille: 'Denk dat daar mijn grootste kwaliteiten liggen'

08-09-2020 06:59
13

Sven Botman staat volledig achter zijn keuze om Ajax in te ruilen voor het Franse OSC Lille. De verdediger merkt dat hij in de Franse competitie beter tot zijn recht komt dan in Nederland.

"De terugkomst bij Ajax na het jaartje Heerenveen, de contractverlenging bij Ajax, de onverwachte transfer naar Lille en mijn start in Frankrijk. Het gaat echt heel goed bij Lille, ik zit er op mijn plek", begint Botman in gesprek met De Telegraaf. De verdediger trok naar Frankrijk, omdat hij daar naar eigen zeggen beter tot zijn recht komt. "Ik begon steeds meer te beseffen dat er in de Eredivisie heel erg de nadruk wordt gelegd op het voetballende aspect."

Botman denkt niet dat dat zijn slechte punt is, maar geeft wel toe dat hij het meer moet hebben van het verdedigende aspect. "Kijk, ik kom uit de Ajax-school en kan voetballen, alleen denk ik dat mijn grootste kwaliteiten liggen in het pure verdedigen. Ik weet dat ik meer tot mijn recht kom in de Ligue 1 dan in de Eredivisie. Wat ook meespeelde: Lille had een solider en beter plan met mij dan Ajax."

In Amsterdam moest Botman het gevecht aangaan met Daley Blind, die door gezondheidsproblemen even uit de roulatie is. "Ja, echt sneu", vertelt Botman over de situatie van Blind. "Maar als Ajax mij bij wijze van spreken nu belt en zegt: je kan komen spelen, dan zou ik nog zeggen dat ik in Frankrijk goed op mijn plek zit."