'NAC laat duo gaan, heeft Maria op het oog en maakt nog altijd werk van De Rooij'

'NAC laat duo gaan, heeft Maria op het oog en maakt nog altijd werk van De Rooij'

08-09-2020 10:05
33

De selectie van NAC Breda zal naar verwachting nog veel mutaties ondergaan tijdens de laatste weken van de transferperiode. De West-Brabanders jagen nog altijd op toptarget Kaj de Rooij, terwijl Sydney van Hooijdonk wellicht zijn laatste goal voor de club heeft gemaakt.

De zoon van Pierre van Hooijdonk scoorde zondagavond tegen Helmond Sport, kort nadat hij was ingevallen voor Finn Stokkers. Deze is voorlopig de eerste spits in Breda, Van Hooijdonk is zijn stand-in en baalt van zijn reserverol. Volgens BN DeStem 'heeft het er alle schijn van' dat hij het Rat Verlegh Stadion zal verlaten. NAC is bovendien al op zoek naar een nieuwe concurrent voor Stokkers.

Ook Jethro Mashart lijkt klaar bij NAC. De linksback moet nieuwkomer Moreno Rutten voor zich dulden en zat zondag in Helmond negentig minuten lang op de bank. Volgens het regionale medium hebben buitenlandse clubs interesse in Mashart en wil NAC graag meewerken aan een transfer. Michaël Maria zou zijn opvolger moeten worden: de 25-jarige oud-speler van onder meer PSV, VfL Bochum en FC Twente zit momenteel zonder club. Eerder deze zomer was hij op proef bij PEC Zwolle, maar Maria raakte toen al vroeg geblesseerd.

Dossier-De Rooij
De transfersoap rondom De Rooij gaat ondertussen verder: NAC wil de aanvaller nog altijd koste wat kost overnemen van FC Eindhoven en heeft vier ton geboden. "Een club als NAC doet dat niet vaak. Ons is er echter veel aan gelegen Kaj naar Breda te halen", spreekt directeur Matttijs Manders duidelijke taal. "Wij houden er serieus rekening mee dat De Rooij naar NAC komt en schakelen daarom niet klakkeloos over naar een ander alternatief." FC Eindhoven zou echter minstens zeven ton willen vangen voor de vleugelspeler.