'Wijnaldum verkiest Liverpool boven Barcelona en gaat in gesprek met Klopp'

'Wijnaldum verkiest Liverpool boven Barcelona en gaat in gesprek met Klopp'

09-09-2020 15:02
109

Georginio Wijnaldum gaat woensdag in gesprek met Jürgen Klopp, zijn trainer bij Liverpool. De twee zullen de toekomst van de middenvelder op Anfield Road gaan bespreken, waarbij de Nederlander hoopt dat hij mag blijven.

Volgens Sky Sports wil Wijnaldum nog steeds graag bij Liverpool blijven en hoopt hij dat zijn contract verlengd kan worden. Daarom gaat de middenvelder in gesprek met Klopp om te kijken of een langer verblijf bij de regerend landskampioen een optie is. Dat lijkt af te hangen van de komst van Thiago Alcantara van Bayern München. Liverpool zou Wijnaldum willen vervangen door de Spanjaard, maar eerder op woensdag meldde The Independent al dat Klopp de Nederlander het liefst zou willen behouden.

Wijnaldum zit nu in zijn laatste contractjaar bij The Reds en vanaf januari kan hij in gesprek met andere clubs over een transfervrije overstap, maar vooral een transfer naar Barcelona behoort tot de mogelijkheden. Ook Sky Sports weet dat Ronald Koeman 'groot fan' is van Wijnaldum en dat hij de voormalig PSV- en Feyenoord-middenvelder een belangrijke rol wil laten spelen in de heropbouw van de Catalaanse club. Wat er ook gebeurt in de meeting, komende week zit Wijnaldum 'gewoon' bij de selectie als Liverpool het opneemt tegen promovendus Leeds United.