Martínez zwaait Arsenal uit na 38 wedstrijden en zes uitleenbeurten in tien jaar

Martínez zwaait Arsenal uit na 38 wedstrijden en zes uitleenbeurten in tien jaar

Gepubliceerd: woensdag 16 september 2020 om 11:12wo 16-09-2020 om 11:12

Emiliano Martínez heeft Arsenal na 38 wedstrijden in tien jaar verlaten. De Argentijnse keeper beleefde tijdens de zomermaanden een opmerkelijke revival, maar zal zijn carrière voortzetten bij Aston Villa.

Dat hebben beide clubs woensdag bevestigd via de officiële kanalen. Martínez verruilde het Club Atlético Independiente uit zijn geboorteland in 2010 voor Arsenal, werd sindsdien zes keer uitgeleend en moest jarenlang wachten op zijn kans. Die kwam afgelopen zomer, toen eerste keus Bernd Leno geblesseerd raakte: Arsenal legde vervolgens, met Martínez onder de lat, beslag op de FA Cup en het Community Shield. De teruggekeerde Leno is echter weer de eerste keeper van Arsenal.

De Argentijn is nu definitief vertrokken bij The Gunners – naar verluidt voor een transfersom van 22 miljoen euro – en heeft voor vier seizoenen getekend op Villa Park. Tom Heaton, Jed Steer en de Noor Örjan Nyland worden zijn concurrenten: laatstgenoemde stond dinsdag onder de lat tijdens het League Cup-duel met Burton Albion.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws