Vitesse handelt snel: 'Lijken verdere besmettingen voorkomen te hebben'

Vitesse handelt snel: 'Lijken verdere besmettingen voorkomen te hebben'

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 11:04do 17-09-2020 om 11:04

Laatste update: donderdag 17 september 2020 om 11:07do 17-09-2020 om 11:07

Technisch directeur Johannes Spors heeft donderdag gereageerd op de acht coronabesmettingen in de technische staf van Vitesse. Hoofdtrainer Thomas Letsch, assistent-trainers Joseph Oosting, Jan Fiesser en de andere stafleden Rein Baart, Jan van Norel, Tim Arends en Dennis van der Meulen en coördinator medische zaken en fysiotherapeut Jos Kortekaas ontbreken zaterdag tijdens het duel met Sparta. 

"Vooropgesteld hopen we dat we onze stafleden in goede gezondheid en snel terugzien op Papendal", zegt Spors in een reactie op de website van Vitesse. "Tegelijkertijd laat deze situatie zien dat het coronavirus snel kan opduiken en verspreiden. Ondanks het volgen van het protocol en allerlei aanvullende voorzorgsmaatregelen, zijn we als club getroffen door het virus."

Afgelopen vrijdag werd assistent-trainer Joseph Oosting positief getest op het coronavirus. Zaterdag vond er een extra testronde plaats en kwamen er geen nieuwe besmettingen aan het licht. "Nadat maandag een ander staflid lichte klachten kreeg, was dat aanleiding voor ons om alle directe contacten op dinsdag opnieuw te testen. Uit deze testen kwam naar voren dat ook andere leden van de technische staf positief bleken", legt Spors uit.

De KNVB heeft Vitesse dispensatie verleend om Spors, Edward Sturing en Nicky Hofs de wedstrijd tegen Sparta te laten leiden. "We kijken terug op een goede voorbereiding en waren klaar voor de start van de competitie. We willen onze overwinning op RKC Waalwijk graag een passend gevolg geven tijdens onze Airborne-wedstrijd. Temeer omdat we eindelijk weer onze supporters mogen ontvangen. De voorbereiding in deze week is verre van ideaal, maar het lijkt erop dat we dankzij adequaat handelen verdere besmettingen hebben voorkomen", aldus Spors. Donderdag wordt iedereen bij Vitesse opnieuw getest.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws