Feyenoord grijpt mis: Als zij een groot talent hebben, wachten ze op Ajax

Feyenoord grijpt mis: "Als zij een groot talent hebben, wachten ze op Ajax"

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 07:00wo 23-09-2020 om 07:00

Technisch directeur van Feyenoord Frank Arnesen merkt dat het steeds moeilijker wordt om spelers uit Denemarken naar de Kuip te halen. Alle Deense clubs hopen op een deal met Ajax.

Arnesen zag Feyenoord onder 18 onlangs met 6-2 verliezen van de leeftijdsgenoten van Ajax, waar het Deense toptalent Christian Rasmussen in de spits stond. De Amsterdammers betaalde miljoenen voor de aanvaller. "Die club kan dat doen, maar het levert ook echt geld op", zegt Arnesen in het Algemeen Dagblad

"Als je vier jeugdige Denen haalt voor zo'n 10 miljoen euro en er slaagt er eentje, dan heb je dat bedrag al snel volledig terugverdient. Zo was ik zelf heel erg gecharmeerd van de 16-jarige Jeppe Kjaer, die deze zomer voor Ajax koos. Die clubs in Denemarken weten inmiddels wel: als zij een groot talent hebben, wachten ze op Ajax. Voor Feyenoord is Denemarken ook al bijna een gesloten markt geworden", aldus Arnesen.

Rasmussen werd door Ajax in 2019 voor drie miljoen euro overgekocht van FC Nordsjaelland. Jeppe Kjaer kwam deze zomer voor twee miljoen euro over van Horsens.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws