Schmidt negeert Ihattaren opnieuw bij PSV: We spelen professioneel voetbal

Schmidt negeert Ihattaren opnieuw bij PSV: "We spelen professioneel voetbal"

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 18:53vr 25-09-2020 om 18:53

Laatste update: zaterdag 26 september 2020 om 00:56za 26-09-2020 om 00:56

PSV-trainer Roger Schmidt zet Mohamed Ihattaren nog eens extra op scherp. De Oranje-international begon tegen NS Mura in de Europa League opnieuw niet in de basis. 

Schmidt was onlangs niet blij met de trainingsarbeid van Ihattaren en zette hem er daarom al eens naast. Dat deed hij tegen NS Mura opnieuw. "Omdat ik voor andere spelers heb gekozen", klinkt het diplomatiek. 

"Ik moet altijd nadenken over de opstellig. Ik heb 20, 21 spelers in de selectie en bij elke speler is er soms een situatie waardoor hij niet in de basis staat. Dat is voor Mo net zoals voor andere spelers. ik koos voor andere spelers: voor Maurio Junior, Bruma en Maxi Romero. Ze hebben het goed gedaan op de trainingen en in de wedstrijd", zegt Schmidt.

Schmidt benadrukt dat hij geen ruzie heeft met Ihattaren. "Nee, absoluut niet. Het is een groot talent, maar we spelen professioneel voetbal. Gisteren (donderdag, red.) was een hele belangrijke wedstrijd. Ik moet de spelers opstellen die er klaar voor zijn. Natuurlijk kan hij een mooie toekomst hebben bij PSV, maar we moeten hem ontwikkelen."

"We moeten trainen en alles verbeteren. Voor hem, maar ook voor ndere spelers. Het zijn jonge spelers, sommigen zijn pas achttien jaar. We moeten niet doen of ze al 25 zijn en veel ervaring hebben. Gisteren was een speciale wedstrijd en ik heb daar voor andere spelers gekozen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Ihattaren hoort altijd in de basis

(4143 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws