Van Basten ziet 'interessant idee': 'Dan krijg je ook Club Brugge - Ajax'

Van Basten ziet 'interessant idee': 'Dan krijg je ook Club Brugge - Ajax'

28-09-2020 09:02 Laatste update: 09:04
Eredivisie 92 Reacties

Marco van Basten en Aad de Mos denken dat een BeNeLiga het niveau van de Nederlandse clubs ten goede zou komen. Vooral internationaal brengen de Nederlandse ploegen te weinig.

"Als we zien wat dit soort clubs, of het nou PEC Zwolle is of FC Groningen, de afgelopen tien jaar hebben gepresteerd... Die clubs maken de UEFA-coëfficiënt voor Nederland niet beter", begint Van Basten aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport. Door de Nederlandse en Belgische competitie samen te voegen gaan de prestaties in Europa verbeteren, denkt Van Basten. "De competitie tussen België en Nederland is een interessant idee. Dan ga je betere clubs krijgen en die vertegenwoordigen je dan in Europa."

Youri Mulder nuanceert de mening van Van Basten wat. "Dan krijg je Heerenveen tegen Charleroi, dat interesseert niemand", geeft hij aan. Van Basten countert meteen. "Maar je krijgt ook Club Brugge tegen Ajax."

De Mos kan zich wel vinden in de mening van Van Basten. "Wij denken nog steeds dat we dit voetbal in de Eredivisie, onder elkaar, wel neer kunnen zetten. Maar internationaal worden er andere dingen gevraagd. Als je de duels ziet, de handelingssnelheid, dan ben je al na twee minuten klaar met die wedstrijd", doelt De Mos op Willem II - Rangers. "Dan ga ik liever naar de Supercup kijken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s