Ajax verkoopt aandelen in zusterclub: 'Onvoldoende talent voortgebracht'

Ajax verkoopt aandelen in zusterclub: 'Onvoldoende talent voortgebracht'

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 17:42ma 28-09-2020 om 17:42

Ajax heeft zich teruggetrokken uit Ajax Cape Town, zo maakt de club maandag bekend. De Amsterdammers hebben 51 procent van de aandelen verkocht aan de minderheidsaandeelhouder. De transactie wordt uiterlijk 1 oktober afgerond.

'Na de strategische heroriëntatie, waar in februari 2020 melding van werd gemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers, is door Ajax geconcludeerd dat de ambities en resultaten in Amsterdam in te groot contrast staan met de ontwikkeling van de voetbalmarkt in Zuid-Afrika', laten de Amsterdammers weten in een verklaring.

'Ajax heeft de ambitie uitgesproken om structureel aan te haken bij de Europese top en in de afgelopen jaren is er in de Zuid-Afrikaanse markt onvoldoende talent voortgebracht van het niveau dat Ajax nastreeft. Bovendien ziet Ajax hier onvoldoende potentieel voor de toekomst', zo stelt de Eredivisie-topclub.

Ajax heeft de aandacht verlegd naar andere markten, zo klinkt het. Ajax had sinds 1999 een aandeel van 51 procent in de zusterclub uit Kaapstad. De samenwerking leverde Ajax in het verleden spelers als Benni McCarthy, Steven Pienar en Thulani Serero op.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws