'Pijnlijk: vleugelspeler overnacht in PEC-stadion en kiest toch voor Groningen'

'Pijnlijk: vleugelspeler overnacht in PEC-stadion en kiest toch voor Groningen'

03-10-2020 11:14 Laatste update: 14:28
105

Alessio Da Cruz gaat niet naar PEC Zwolle, maar naar FC Groningen. De vleugelaanvaller was al bijna rond met de Blauwvingers, maar op het laatste moment kiest hij toch voor een ander vervolg van zijn carrière.

Vrijdag druppelde het nieuws door dat Da Cruz door PEC voor een seizoen gehuurd zou worden van Parma. De Nederlandse buitenspeler heeft op het allerlaatste moment en na een nachtje in het stadion van PEC toch voor FC Groningen gekozen, meldt De Stentor.

Daarmee vindt FC Groningen zichzelf nu ook aan de andere kant van de medaille. Eerder deze transferperiode glipte Mark Diemers op het laatste moment uit de handen van de noorderlingen naar Feyenoord, maar nu zorgt Da Cruz er op het allerlaatste moment voor dat Groningen meer aanvallende opties krijgt.

Da Cruz had weinig toekomst in Italië en werd de afgelopen seizoenen al verhuurd aan Spezia, Ascoli en Sheffield Wednesday. Nu keert hij terug naar Nederland, waar hij namens FC Twente debuteerde in het betaald voetbal. Hij brak op huurbasis bij FC Dordrecht echt door, waarna Novara hem inlijfde. In 2018 maakte de buitenspeler voor zo'n 3,5 miljoen euro de overstap naar Parma.