Götze wordt op persconferentie PSV herinnerd aan Champions League-uitspraken

Götze wordt op persconferentie PSV herinnerd aan Champions League-uitspraken

08-10-2020 20:40 Laatste update: 21:42
95

Mario Götze zei vorige maand dat hij per se nog een keer de Champions League wil winnen. Bij zijn PSV-presentatie werd hij aan die uitspraken herinnerd.

"Ik heb grote doelen en wil heel graag de Champions League winnen", zei Götze tegen BILD. "Dat motiveert me dagelijks. Ik wil niet stoppen voordat ik die titel een keer gewonnen heb. Het winnen van het WK was ongelooflijk, maar op clubniveau is er niets groter dan het winnen van de Champions League."

PSV speelt echter niet in de Champions League, maar in de Europa League. "Dat klopt, maar ik heb niet gezegd dat ik hem volgend jaar wil winnen", verduidelijkt Götze. "Ik heb gezegd dat ik hem wil winnen, maar ik denk dat elke voetballer de Champions League wel wil winnen. Ik heb niet gezegd dat ik hem meteen wil winnen. Of er iets is veranderd aan mijn ambitie? Nee, nee."

Götze heeft nog even nodig om topfit te worden. "Fysiek en mentaal sta ik er goed voor. Ik heb tijd genomen om voor mezelf te trainen en het beste van de situatie te maken. Nu is het aan mij, de club en de trainers om weer helemaal fit te worden en met het team te trainen. Daar sta ik goed voor, ik kijk uit naar de uitdaging."