Babel blijft vol vertrouwen over EK met Oranje en hekelt 'Nederlandse' analyses

Babel blijft vol vertrouwen over EK met Oranje en hekelt 'Nederlandse' analyses

Gepubliceerd: vrijdag 9 oktober 2020 om 13:12vr 09-10-2020 om 13:12

Laatste update: vrijdag 9 oktober 2020 om 13:35vr 09-10-2020 om 13:35

In de nasleep van de verloren oefenwedstrijd tegen Mexico worden opnieuw vraagtekens geplaatst bij de inbreng van Ryan Babel bij het Nederlands elftal. De routinier (33) is zich bewust van het sentiment, maar toont zich strijdbaar.

"In Nederland ben je zo goed als je laatste wedstrijd", reageert Babel voor de camera van FOX Sports. "Als je laatste wedstrijd niet goed was, kun je er ineens tien keer niks van. Zo wordt er geanalyseerd in Nederland. Op dit moment is dat helaas het beeld, maar ik laat me niet in de war brengen."

Babel erkent dat hij uit een fase komt 'waarin het even niet liep'. "Nu was het helaas bij Ajax. Het was heel kort, waardoor ik geen half seizoen volledig heb mee kunnen draaien. Dan blijft dat beeld hangen en word ik uiteindelijk daarop beoordeeld. Maar als ik het weer laat zien, verwacht ik geen rare dingen."

De aanvaller heeft bij Galatasaray weer een basisplek en stond ook tijdens Nederland - Mexico aan de aftrap. "Als je mensen voer geeft om over dingen te praten, is het makkelijk. Ik moet me gewoon concentreren op mezelf. Ik kan helaas het verleden niet terugdraaien. Ik voel me goed en ben weer op de weg terug, dus ik heb er vertrouwen in."

Of Babel volgend jaar naar het EK gaat, lijkt onzeker. Zelf maakt hij zich geen zorgen. "Ik heb vertrouwen dat ik erbij ben. Als ik het verdien, raak ik mijn plaats niet kwijt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws