De Boer riskeerde 'niet malse' reacties: Mijn gevoel zei dat ik dit moest doen

De Boer riskeerde 'niet malse' reacties: "Mijn gevoel zei dat ik dit moest doen"

14-10-2020 23:19 Laatste update: 23:30
82

Bondscoach Frank de Boer baarde in aanloop naar Italië-Nederland opzien met een systeemwijziging: Oranje trad in Bergamo aan met vijf verdedigers. De Boer was te spreken over het experiment, dat uiteindelijk een verdienstelijk 1-1 gelijkspel opleverde.

De reacties zouden 'niet mals' zijn als het resultaat tegen de Azurri tegen zou vallen, besefte De Boer. "Maar mijn gevoel zei dat ik dit moest doen, ook al hebben we er maar één keer heel kort op getraind", liet hij na de wedstrijd weten aan de NOS. Tijdens de wedstrijdbespreking liet hij zijn spelers beelden zien van de training. "Jonge hyena's die achter hun prooi aan gingen. Als we dit konden opbrengen, zouden er geen problemen komen."

Eredivisie-topscorer Steven Berghuis solliciteerde na zijn sterke invalbeurt tegen Bosnië-Herzegovina naar een basisplek, maar De Boer koos voor een aanpassing van het systeem. "Als je er logisch over nadenkt: Georginio Wijnaldum wilde niet de hele tijd achter Leonardo Spinazzola aanrennen. Als je daar met Berghuis had gespeeld, had hij dat ook moeten doen. Vandaar dat ik met vijf achterin heb gespeeld."