'Piepjonge middenvelder moet Tannane doen vergeten tegen angstgegner PSV'

'Piepjonge middenvelder moet Tannane doen vergeten tegen angstgegner PSV'

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 14:55vr 23-10-2020 om 14:55

Vitesse gaat zondag proberen om voor het eerst van PSV te winnen in de GelreDome. De laatste thuiszege op de Eindhovenaren dateert van 16 februari 1997, toen de Arnhemmers nog op Nieuw Monnikenhuize speelden.

Het team van trainer Thomas Letsch moet het wel stellen zonder Oussama Tannane. De aanvallende middenvelder is geschorst omdat hij vorige week tegen ADO Den Haag een rode kaart kreeg. Hij bleef de scheidsrechter bekritiseren en noemde hem diverse keren een 'mafkees' en een 'clown', waarvoor hij twee achtereenvolgende gele kaarten kreeg.

Volgens De Gelderlander kiest de Duitse oefenmeester van Vitesse voor een opvallende vervanger van Tannane. De jonge Daan Huisman (18) krijgt de belangrijke taak om de aanvalslinie, die naar alle waarschijnlijkheid uit Lois Openda en Armando Broja bestaat, van goede aanvoer te voorzien. Voor Huisman wordt het pas zijn tweede basisplaats bij de Arnhemmers.

Op het middenveld lijkt Idrissa Touré zich te mogen opmaken voor zijn basisdebuut bij Vitesse. De middenvelder wordt gehuurd van Juventus en moet samen met Sondre Tronstad het defensieve blok achter Huisman vormgeven, zodat het middenveld in balans blijft. Op die manier zullen de Arnhemmers proberen om voor de eerste thuiszege op PSV sinds 23 jaar te gaan.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws