Weerzien bij Vitesse tegen PSV: 'Heb wat van hem opgestoken, dat ga ik gebruiken'

Weerzien bij Vitesse tegen PSV: 'Heb wat van hem opgestoken, dat ga ik gebruiken'

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 10:55zo 25-10-2020 om 10:55

Thomas Letsch en Roger Schmidt staan zondagmiddag als trainers van respectievelijk Vitesse en PSV tegenover elkaar, maar een aantal jaar geleden waren ze collega's bij Red Bull Salzburg. Letsch was assistent van Schmidt en samen boekten ze veel successen in Oostenrijk.

De twee zaten naast elkaar op de bank toen Ajax in de Europa League tot twee keer toe overklast werden. "Ik heb heel erg veel van hem geleerd", zegt Letsch tegen de NOS. "Hij was onderscheidend bij Red Bull Salzburg. De speelwijze daar heeft hij omgevormd tot zijn eigen. Ik denk dat ik tactisch wel het één en ander van Roger heb opgestoken en dat ga ik nu ook toepassen."

Hun geschiedenis samen zorgt ervoor dat de trainer van Vitesse precies weet wat hij kan verwachten van het PSV van Schmidt. "Extreem druk zetten op de bal, maar op één helft willen spelen en dat zijn dingen die je bij PSV terugziet. Ze spelen net iets anders dan zijn team in Salzburg, maar je ziet zijn invloed er wel in terug. Ik kan me voorstellen dat dit een hele intense wedstrijd wordt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws