'Ik was nooit fan van Haps, maar hij is de beste aanvaller van Feyenoord'

'Ik was nooit fan van Haps, maar hij is de beste aanvaller van Feyenoord'

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 09:14di 27-10-2020 om 09:14

Feyenoord verspeelde tegen RKC Waalwijk voor het tweede duel op rij punten in de Eredivisie. Jan Everse, oud-speler van de Rotterdammers, schrok van de ploeg van trainer Dick Advocaat, maar ziet Ridgeciano Haps als lichtpuntje.

"Als ik naar Feyenoord zit te kijken en ze komen in de buurt van de zestien, dan heb ik niet het idee dat ze nog weten van elkaar wat ze doen. Dat vind ik voor een topclub wel triest", zegt Everse bij RTV Rijnmond. "Je ziet nauwelijks combinatievermogen. Dat is wel trainbaar, hoor."

Een lichtpuntje was Ridgeciano Haps, die de eindstand op 2-2 bepaalde. "Ik was nooit echt een fan van hem, hij maakt veel fouten. Er schieten veel ballen van zijn schoen, maar hij heeft wel een enorme drive. Hij is op dit moment Feyenoords beste aanvaller."

Ook centrale verdedigers Marcos Senesi en Uros Spajic kunnen Everse bekoren. "Maar de rechtsbackpositie is onvoldoende, met zowel Bart Nieuwkoop als Lutsharel Geertruida. Dat vind ik heel kwetsbaar." Verder valt Orkun Kökcü hem tegen. "Hij heeft niet de dynamiek die je verwacht. Feyenoord verwacht veel van hem, maar hij is niet topfit, oogt niet fit. Ik vind dat zo'n jonge middenvelder als de brandweer moet gaan. Dat heeft hij niet. Hoeveel scoort hij nou?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws