Ajax-thuis 'ultieme test': 'Niet zelfde team als vorig jaar, wel de Ajax-waarden'

Ajax-thuis 'ultieme test': 'Niet zelfde team als vorig jaar, wel de Ajax-waarden'

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 23:56di 27-10-2020 om 23:56

Atalanta Bergamo-trainer Gian Piero Gasperini was tevreden over de Champions League-wedstrijd tegen Ajax, die in een 2-2 gelijkspel eindigde. Gasperini geeft hoog op van de tegenstander uit Amsterdam.

De 62-jarige succestrainer van La Dea noemde de wedstrijd tegen Ajax na afloop 'de ultieme test'. "We hebben nooit eerder tegen Ajax gespeeld, dus ik was wel benieuwd hoe we het zouden doen", liet hij weten aan Sky Sport Italia. "Hun speelstijl is gebaseerd op snelheid en techniek. Wij namen allebei veel risico met onze speelstijlen."

Atalanta moest een 0-2 achterstand goed zien te maken, maar kwam uiteindelijk op 2-2. Gasperini prees zich gelukkig. "Ajax zette hoog druk, dus het was niet gemakkelijk voor ons. We hadden ook moeite met hun aanvalsgolven", aldus de Atalanta-trainer. "Dit Ajax is niet hetzelfde team als vorig jaar, maar weerspiegelt nog steeds de Ajax-waarden. Wat Ajax goed doet, is het geven van de juiste pass als er ruimte komt. Daar moeten mij ons nog in verbeteren: wat dat betreft kunnen we een voorbeeld aan Ajax nemen."

Ajax en Atalanta treffen elkaar op 9 december in Amsterdam, tijdens de laatste speelronde van de Champions League-poulefase. De Amsterdammers maken zich nu op voor twee wedstrijden tegen FC Midtjylland, Atalanta neemt het twee keer op tegen Liverpool.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Ajax dit seizoen overwinteren in de Champions League?

Ja
51%
Nee, ze gaan verder in de Europa League
46%
Nee, ze worden laatste in hun poule
3%
(1738 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws