Limburgse bluf voor Ajax-Fortuna Sittard: 'Dat wordt een makkie voor ons hè?'

Limburgse bluf voor Ajax-Fortuna Sittard: 'Dat wordt een makkie voor ons hè?'

Gepubliceerd: zaterdag 31 oktober 2020 om 17:18za 31-10-2020 om 17:18

Laatste update: zaterdag 31 oktober 2020 om 17:21za 31-10-2020 om 17:21

Zian Flemming gaat zaterdagavond met Fortuna Sittard op bezoek bij Ajax in de Johan Cruijff Arena. De middenvelder van de huidige nummer laatst in de Eredivisie kijkt enorm uit naar het treffen met de koploper van de competitie.

"Het wordt een makkie voor ons, hè? Was het maar waar, haha. We moeten gewoon keihard aan de bak natuurlijk. Iedereen in Nederland weet hoe goed Ajax is in de competitie en ook Europees. Voor ons is het een mooie uitdaging om keihard te knokken met z'n allen en een resultaat te halen, want daar gaan we wel voor natuurlijk", vertelt Flemming, die jarenlang in de jeugd van Ajax speelde en eveneens voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, tegen Ajax Showtime.

Volgens Flemming reist Fortuna strijdlustig af naar Amsterdam. "We zijn niet bang om er net als VVV met 0-13 af te gaan. Ik heb er best wel vertrouwen in dat we Ajax het heel lastig kunnen maken", gaat de middenvelder verder. Van extra druk, omdat hij tegen zijn oude club speelt, heeft Flemming geen last. "Helemaal niet eigenlijk. Ik heb er juiste extra veel zin in om in de Arena tegen Ajax te gaan spelen en het roept alleen maar meer enthousiasme bij me op."

Flemming, die afgelopen zomer de overstap maakte van PEC Zwolle naar Fortuna, baalt van de matige seizoenstart van de Limburgers. "Het is jammer dat we niet zo gestart zijn als we hadden gehoopt en wat wij als team kunnen, maar hopelijk volgen de resultaten snel", sluit de middenvelder af. 

Ajax-Fortuna Sittard begint zaterdagavond om 20.00 uur.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws