Van der Ende ziet rode kaart voor Ajax-speler Neres, NOS krijgt kritiek

Van der Ende ziet rode kaart voor Ajax-speler Neres, NOS krijgt kritiek

01-11-2020 11:45 Laatste update: 12:27
217

Voormalig scheidsrechter Mario van der Ende vindt dat Siemen Mulder rood had moeten geven aan David Neres. De Ajacied deelde in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard een schopje uit aan Jaroslaw Jach. De NOS krijgt kritiek omdat het vermeende natrappen van Neres niet te zien is in de samenvatting.

Mulder bestrafte Neres niet. Trainer Erik ten Hag erkende na afloop dat het onhandig was wat de Braziliaan deed. Van der Ende sluit zich daarbij aan. "Hij maakt toch een trappende beweging? Hij trapt zijn tegenstander. Wat maakt het uit of hij het hard of zacht doet? Het gaat om de intentie waarvan jij als scheidsrechter denkt dat de speler het doet. Dit is voor mij een bewussie, op zijn Haags gezegd", zegt Van der Ende in de online talkshow van Voetbal International.

Van der Ende krijgt de vraag of de arbitrage geen rood durfde te geven. "Of ze hem niet durven te geven? Dat zou kunnen, maar volgens mij heeft het met de kwaliteit van de arbitrage te maken: hoe schat je zo'n situatie in? Waarschijnlijk schatten zij de intentie anders in dan wij. Maar voor mij is dit gewoon natrappen."

De NOS krijgt kritiek op social media omdat de trap van Neres niet terug te zien is in de uitgezonden samenvatting.