Ajax heeft 'type-Van Bommel': 'Antony vind ik ook een hele goede aankoop'

Ajax heeft 'type-Van Bommel': 'Antony vind ik ook een hele goede aankoop'

02-11-2020 17:08
64

Rafael van der Vaart verwacht een klinkende overwinning van Ajax op FC Midtjylland, zijn oude club. Hij waarschuwt Ajax voor een aantal gevaarlijke spelers van Midtjylland, maar voorziet weinig problemen voor de ploeg van Erik ten Hag.

Ajax verloor de eerste Champions League-wedstrijd van Liverpool en speelde de tweede met 2-2 gelijk tegen Atalanta Bergamo. De derde tegen Midtjylland moet dus worden gewonnen en dat verwacht Van der Vaart ook. "Ajax moet gewoon winnen. Als ze die wedstrijd niet winnen, verdienen ze het ook niet om verder te komen. (...) Ik denk dat het 0-3 wordt. Dat zijn ze ook aan hun stand verplicht", zegt Van der Vaart tegen Ajax TV.

Van der Vaart is lovend over een aantal aankopen van Ajax, waaronder Mohammed Kudus. De Ghanees komt uit de Deense competitie. "Ik was zelf een nummer tien en die bestaat eigenlijk niet meer in het huidige voetbal. Hij is iemand die dat kan. Tegen Liverpool speelde hij maar zes minuten, maar je zag meteen: dat is er een!"

"Antony vind ik ook een hele goede aankoop. Hij is snel, balvaardig. Tadic maakt altijd z'n doelpunten en geeft z'n assists en Klaassen is terug. Het is leuk om te zien hoe hij zich ontwikkeld heeft in Duitsland. Het is een soort type-Van Bommel geworden. Dat past beter bij hem."