'Bouwbedrijf wil dat Barcelona failliet wordt verklaard en stapt naar de rechter'

'Bouwbedrijf wil dat Barcelona failliet wordt verklaard en stapt naar de rechter'

06-11-2020 09:33
83

De financiële problemen voor FC Barcelona stapelen zich op. De club moet in de kosten snijden om faillissement te voorkomen en heeft op een vervelend moment te horen gekregen dat een bouwbedrijf miljoenen van de club eist.

Muro Cortina Modular Renting, ook wel MCM, bouwde vanaf 2010 een nieuwe gevel voor het hoofdgebouw van La Masia, de jeugdopleiding van Barcelona. Club en bouwbedrijf tekenden een contract waarin stond dat Barcelona drieënhalf miljoen zou betalen voor de werkzaamheden, maar MCM beweert dat dat geld tot op de dag van vandaag niet op de rekening is binnengekomen. Dat schrijft Marca.

Wedden

Meer odds

 De uiterste deadline verliep in juni 2017 en vanaf dat moment stond Barcelona op de lijst van debiteuren van MCM, waarop beide partijen elkaar bestookten met claims en vorderingen. Nu heeft het bouwbedrijf een rechtszaak aangespannen tegen de Catalaanse club met als eis dat Barcelona failliet wordt verklaard. Alleen dan zou MCM het geld nog terug kunnen zien. De club stelt echter dat zij nog geld moeten krijgen van het bouwbedrijf, omdat de constructie foutief was uitgevoerd.