Janssen wuift PSV-redenatie weg: 'Gewoon een fout, niets te maken met fysiek'

Janssen wuift PSV-redenatie weg: 'Gewoon een fout, niets te maken met fysiek'

06-11-2020 16:55
51

Theo Janssen vindt dat bij PSV wel heel makkelijk naar vermoeidheid wordt gewezen na de 4-1 blamage tegen PAOK Saloniki in de Europa League. De voormalig middenvelder zag vooral tactisch veel fout gaan in Griekenland.

"De eerste helft was nog wel oké, maar de tweede helft was wel heel matig. Dat ging wel heel erg rap", zegt Janssen tegen VoetbalPrimeur. "Waar had dat mee te maken? Achteraf hoor je dat het fysiek is. De trainer gaf dat aan, je hoort spelers ook praten dat ze erdoorheen zaten. Ik vind dat redelijk makkelijk. Als je de 1-1 tegen krijgt, daar is niks fysieks aan natuurlijk. Dat is gewoon verkeerd wegkoppen en verkeerd staan. Dat was ook een beetje pech, maar de tweede is gewoon een fout. Dat heeft ook niet veel te maken met fysiek volgens mij."

Door de nederlaag van AZ bij Real Sociedad was Janssen minder verrast. De Alkmaarders kwamen nog goed weg. "Absoluut, het is een wonder dat het 1-0 is gebleven. Van tevoren hadden we dat ook wel verwacht, Real doet het hartstikke goed in de competitie en staan bovenaan in Spanje. Je hoopt en verwacht misschien dat AZ iets vaster is aan de bal en beter is in het positiespel. Dat is normaal gesproken hun kracht, maar dat kwam er niet uit. Opportunistisch spel past niet bij AZ, daar hebben ze ook niet de spelers voor."

Door de nederlagen van PSV en AZ is het de vraag hoeveel Nederlandse clubs na de winter nog actief zijn in de Europa League. "Ik vind het echt heel lastig, ik kan er niet echt één noemen waarvan ik zeg: die gaat door. Dat zegt denk ik al genoeg. Het is heel positief dat we nog meedoen, we zijn in alle drie de poules niet afgeschreven. Het kwartje kan de goede kant op vallen, maar ook de andere. Dan hebben we een probleem na de winter."