ADO-spelers kwamen naar Kraay jr. toe: 'Bedankt dat dit aan het licht is gekomen'

ADO-spelers kwamen naar Kraay jr. toe: 'Bedankt dat dit aan het licht is gekomen'

08-11-2020 10:20 Laatste update: 10:39
52

Hans Kraay jr. noemt het nog niet bevestigde ontslag van Aleksandar Rankovic bij ADO Den Haag 'vreselijk' en 'gênant snel'. Hij wist vorige week al te melden dat de Serviër op de schopstoel zat in Den Haag. Na de wedstrijd tegen FC Twente (2-4 verlies) heeft de clubleiding besloten om met Rankovic te stoppen.

Kraay jr. sprak vorige week over 'messen in de rug' van Rankovic. "Wij mogen niet meer in de buurt van de catacomben komen en staan voor de veiligheid bij de cornervlag. Daar vroeg iemand mij of ik ruchtbaarheid kon geven aan het feit dat er flink aan z'n poten wordt gezaagd, dat als hij er vijf, zes of zeven goals om z'n oren zou krijgen het afgelopen zou kunnen zijn", zegt Kraay jr. bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports.

"De spelers stonden volle bak achter hem en vinden het een fijne en goudeerlijke man. Dan speelt mijn onrechtvaardigheidsgevoel op. Ik vind het vreselijk", zegt Kraay jr. "Dit is het lot van een voetbaltrainer: drie keer verliezen en je kan er geen ene kloot meer van."

Na afloop 'confronteerde' Kraay jr. Rankovic met het nieuwtje dat hem ter oren was gekomen. "Spelers zagen het interview op hun telefoon. Twee spelers kwamen uit hun comfortzone en liepen op weg naar de bus naar mij toe. Ze zeiden: super bedankt dat dit aan het licht is gekomen. Misschien durven ze hem nu niet te ontslaan. Het heeft allemaal niets geholpen."