Dest wil schitteren met nationale elftal VS: 'We gaan proberen het WK te winnen'

Dest wil schitteren met nationale elftal VS: 'We gaan proberen het WK te winnen'

Gepubliceerd: woensdag 11 november 2020 om 08:41wo 11-11-2020 om 08:41

Sergiño Dest hoopt op de komende WK's successen te behalen met de Verenigde Staten. De rechtsback, die afgelopen zomer de overstap maakte van Ajax naar FC Barcelona, denkt dat het voetbal in de Verenigde Staten een rooskleurige toekomst tegemoet gaat.

Dest is ervan overtuigd dat de VS de komende jaren successen kan gaan boeken. "Iedereen wil een WK spelen met het nationale elftal, we willen iets bereiken voor de Verenigde Staten", geeft Dest aan in een uitgebreid interview met ESPN. "We zijn nog nooit écht ver gekomen, maar we gaan proberen het WK te winnen. Iedereen is hongerig. De volgende generatie is iets nieuws, dat gaan we aan de rest van de wereld laten zien."

In de Verenigde Staten is men ambitieus, al stelt Dest dat het WK van 2022 misschien wat te vroeg is voor de winst tijdens een eindronde. "De bal is rond natuurlijk, dus we hebben altijd kansen. Maar ik denk dat we meer kans maken in 2026. We hebben veel jonge spelers in ons team, we moeten eerst het WK in 2022 ervaren. Ik hoop dat we ver gaan komen, maar dat is iets waar ik nog niet veel over kan zeggen."

Christian Pulisic
Eén speler maakt vooralsnog een uitstekende indruk op de voormalig Ajax-back tijdens de trainingen bij de VS: Christian Pulisic. "Voordat ik mijn debuut maakte tegen Mexico zag ik al hoe goed hij was. Ik was naar de training aan het kijken, hij was bijna niet te stoppen. En als je hem in de wedstrijden ziet: hij speelt echt goed."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws