Koeman heeft interesse in drie spelers: 'Wijnaldum optie voor de toekomst'

Koeman heeft interesse in drie spelers: 'Wijnaldum optie voor de toekomst'

11-11-2020 10:50 Laatste update: 10:50
33

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman hoopt zich in de winterstop alsnog te versterken met Memphis Depay. Door beperkte financiële mogelijkheden vond de transfer in oktober geen doorgang, maar nu Ansu Fati langdurig geblesseerd is wil Koeman Memphis er graag bij hebben.

In een interview met Mundo Deportivo vertelt Koeman over zijn interesse in de aanvaller van Olympique Lyon, die beschikt over een aflopend contract. "Allereerst is het niet een goed moment om te praten over spelers die hier niet zijn", begint de coach. "Maar het klopt dat zijn naam gevallen is en dat hij alle wedstrijden onder mij bij Oranje als 'nummer negen' gespeeld heeft. We zullen zien wat er gaat gebeuren in de toekomst."

Volgens MD zijn Memphis en Barcelona al akkoord over een contract voor vier of vierenhalf jaar. De vraag is of dat komende winter al ingaat, of in de zomer, als Memphis transfervrij is. Ook de bijna-transfervrije Eric García staat in de belangstelling van FC Barcelona en komt mogelijk ook in de winter al. "Dat weet ik niet", zegt Koeman. "Dat ligt aan Manchester City."

Koeman wordt eveneens geconfronteerd met de eerdere belangstelling voor Georginio Wijnaldum, wiens contract bij Liverpool na dit seizoen afloopt. "Wijnaldum is een heel goede speler, maar hij speelt voor Liverpool. Hij kan een optie zijn voor de toekomst. Meer kan ik er niet over zeggen", aldus Koeman.