Nieuws uit Zeist: De Boer haalt Gravenberch donderdag bij het Nederlands elftal

Nieuws uit Zeist: De Boer haalt Gravenberch donderdag bij het Nederlands elftal

11-11-2020 13:17 Laatste update: 14:55
406

Ryan Gravenberch sluit vanaf donderdag aan bij het Nederlands elftal. De middenvelder van Ajax wordt door bondscoach Frank de Boer overgeheveld van Jong Oranje naar het eerste elftal en wordt daar de vervanger van Tonny Vilhena.

Gravenberch traint woensdag nog mee met Jong Oranje en zal een dag later aansluiten bij het Nederlands elftal. Dat valt te lezen op de website van de KNVB. Daardoor zal het keurkorps van bondscoach Frank de Boer weer bestaan uit 24 spelers. De middenvelder van Ajax is de vervanger van Vilhena, die dinsdag een positieve coronatest terugkreeg.

In eerste instantie was het de bedoeling dat de Ajacied mee zou spelen met Jong Oranje, dat twee EK-kwalificatiewedstrijden op het programma heeft staan. De leeftijdsgenoten van Wit-Rusland en Portugal zijn daarin de tegenstander. Azor Matusiwa zal Gravenberch vervangen in de selectie van Erwin van de Looi.

Oranje speelt woensdagavond een oefenwedstrijd tegen Spanje, waar Gravenberch nog niet bij zal zijn. Zondag aanstaande speelt het Nederlands elftal een duel in het kader van de Nations League met Bosnië en drie dagen later treft de formatie van De Boer Polen in Chorzów. Gravenberch zal wel deel uitmaken van de selectie in die laatste twee wedstrijden.