'Explosive' Dumfries gelinkt aan Premier League-transfer: 'De ideale aankoop'

'Explosive' Dumfries gelinkt aan Premier League-transfer: 'De ideale aankoop'

12-11-2020 17:55
121

Denzel Dumfries is onderwerp van gesprek in Engeland. The Chronicle, een medium dat dicht op het vuur zit bij Newcastle United, linkt de rechtsback van PSV en het Nederlands elftal aan een move naar de huidige nummer dertien van de Premier League.

'Denzel Dumfries: de explosieve rechtsback die ideaal zou zijn voor Newcastle United', kopt het Britse medium een dag na Nederland - Spanje. Dumfries deed als invaller de tweede helft mee en maakte veel indruk. 'De Oranje-international was fantastisch tegen Spanje en is bekeken door Newcastle', klinkt het.

'De 24-jarige rechtsback zou de ideale aankoop zijn voor manager Steve Bruce en Newcastle. Dumfries moet ongeveer 15 miljoen euro kosten en is in staat om verdedigend en aanvallend iets te betekenen waar Bruce op dit moment zo naar hunkert.'

Het is dit seizoen stuivertje wisselen aan de rechterkant van Newcastle: Jacob Murphy, Javier Manquillo en Emil Krafth kregen allemaal een kans, maar Bruce is niet overtuigd. Mogelijk zoekt Newcastle in de winter zijn heil op de transfermarkt. Daarbij geldt Dumfries, wiens zakelijke belangen worden behartigd door Mino Raiola, dus als optie, stelt The Chronicle. De PSV'er ligt nog twee jaar vast.