Tadic hoofdrolspeler in Servische rel: 'Aanvoerder, je hebt ons verraden'

Tadic hoofdrolspeler in Servische rel: 'Aanvoerder, je hebt ons verraden'

19-11-2020 15:50
115

Dusan Tadic speelt een opmerkelijke rol in een schandaal rond de nationale ploeg van Servië. Volgens lokale media kwam Aleksandar Kolarov in de beslissende play-off tegen Schotland op last van Internazionale-trainer Antonio Conte niet in actie, tot woede van de Ajax-captain.

Een week na de uitschakeling van Servië, waardoor het land zich wéér niet wist te plaatsen voor het EK, zijn de stofwolken nog niet opgetrokken. Volgens Zurnal kreeg bondscoach Ljubisa Tumbakovic enkele uren voor de aftrap van de kraker tegen Schotland te horen dat Kolarov een speelverbod had gekregen van Conte.

Kolarov zou het verbod zonder tegenstribbelen hebben geaccepteerd. Hij belde Conte 'niet eens' om hem op andere gedachten te brengen, klinkt het. Tadic droeg de aanvoerdersband tegen Schotland en na de wedstrijd belde hij Kolarov op. "Aanvoerder, je hebt ons verraden!", zou Tadic zijn ploeggenoot hebben toegebeten.

Italiaanse media bestrijden de Servische lezing en stellen dat Kolarov met een spierblessure kampte. De Servische linksback moest de Serie A-topper tegen Atalanta Bergamo om die reden laten schieten.