'Szoboszlai kan voor 25 miljoen weg: Bayern, Real en Leipzig willen revelatie'

'Szoboszlai kan voor 25 miljoen weg: Bayern, Real en Leipzig willen revelatie'

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 20:56do 03-12-2020 om 20:56

Dominik Szoboszlai lijkt spoedig in de voetsporen van Erling Haaland te treden. Red Bull Salzburg dreigt de twintigjarige Hongaar al in januari te verliezen aan een Europese topclub.

Volgens Kicker is het Champions League-duel met Atlético Madrid beslissend voor de toekomst van Szoboszlai. Mocht de Oostenrijkse topclub ten koste van de Spanjaarden de volgende ronde van de Champions League bereiken, dan is de kans groot dat de middenvelder nog een halfjaar bij de club blijft. Als dat niet lukt, volgt hoogstwaarschijnlijk een transfer.

Daarmee kan hij het voorbeeld volgen van Haaland, die in januari van dit kalenderjaar de overstap maakte van Salzburg naar Borussia Dortmund. Ook Szoboszlai heeft keuze te over. RB Leipzig geldt door de samenwerking met de Oostenrijkers als favoriet, maar ook diverse Europese grootmachten als Bayern München, Real Madrid, Arsenal en AC Milan tonen interesse.

Net als Haaland kan Szoboszlai voor een gelimiteerde transfersom vertrekken bij Salzburg. Naar verluidt moet hij 25 miljoen euro kosten. De middenvelder was dit seizoen goed voor vier goals en zes assists in negen competitieduels. In de Champions League scoorde hij twee keer in vijf duels.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws