Hoop op Ajax-terugkeer: 'Als dat ooit mag gebeuren, zou het fantastisch zijn'

Hoop op Ajax-terugkeer: 'Als dat ooit mag gebeuren, zou het fantastisch zijn'

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 08:54za 05-12-2020 om 08:54

Vaclav Cerny is als huurling van FC Twente helemaal opgeleefd. De 23-jarige Tsjech hoorde desondanks nog niets van FC Utrecht, terwijl hij nog altijd hoopt ooit zijn grote belofte te kunnen inlossen bij Ajax.

Cerny was in tien Eredivisie-optredens goed voor vier treffers en vijf assists. Het staat in schril contrast met vorig seizoen, toen hij bij FC Utrecht bleef steken op nul goals en nul assists. In de Domstad kwam de vleugelaanvaller niet voor in de plannen van John van den Brom, die inmiddels is vertrokken. Dat nam hij ter kennisgeving aan.

"Ik hoor vrij weinig van FC Utrecht, maar dit is voor mij de eerste keer dat ik ben verhuurd, dus ik weet niet hoe dat normaal gaat", zegt Cerny tegen de NOS. "Ik zie weleens dat er voor andere huurlingen wel mensen langskomen om te vragen hoe het gaat. Dus bij andere clubs gaat het blijkbaar anders. Maar goed, dat doet niet veel met me."

Cerny neemt het zaterdagavond met Twente op tegen Ajax. Hij voelt zich nog altijd Ajacied. "Ik ben daar vijf jaar geweest en het was mijn eerste club buiten Tsjechië. Dat gevoel gaat nooit meer weg. Het zou ook raar zijn als ik zeg dat het niet zo is. Ik ben de club dankbaar. Ik ben bij Ajax opgegroeid, dat zegt alles", laat hij weten.

Ooit hoopt Cerny alsnog in het shirt van Ajax te schitteren. "Ja, natuurlijk. Als dat ooit mag gebeuren, zou het fantastisch zijn. Maar ik ga daar niet op wachten en ik ben nu bij Twente. Het seizoen is nog lang en ik moet maar kijken wat er in de zomer met mij gaat gebeuren."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws