'Ik ben overtuigd dat Antony een absolute wereldster wordt, heel goed van Ajax'

'Ik ben overtuigd dat Antony een absolute wereldster wordt, heel goed van Ajax'

07-12-2020 14:50
96

De Italiaanse journalist Fabrizio Romano is het afgelopen jaar uitgegroeid tot één van de bekendste transferexperts ter wereld. Op uitnodiging van Ajax kiest hij in een podcast zijn favoriete spelers in Amstedam.

Ajax heeft met Antony goede zaken gedaan, stelt Romano. De Braziliaan kwam afgelopen zomer voor 15,75 miljoen euro over van São Paulo. "Ik hoopte dat hij naar Italië zou komen, want AS Roma en AC Milan bekeken hem. Bij Ajax is hij de perfecte vervanger van Hakim Ziyech. Ik ben ervan overtuigd dat hij in de toekomst een absolute wereldster wordt", stelt hij.

Romano houdt de Braziliaanse markt nadrukkelijk in de gaten en weet nog dat hij Antony voor het eerst zag spelen. "Ja, toen zat hij nog bij São Paulo. Ik ken zijn zaakwaarnemer, hij is een vriend van me. Ik stuurde hem meteen een berichtje: Deze jongen is fantastisch. Hij wordt zeker een topspeler, zei ik. Ajax heeft er heel goed aan gedaan om hem naar Amsterdam te halen.

Ajax heeft óók goud in handen met Nicolás Tagliafico, vindt Romano. "Ik hou van Tagliafico en ik houd ervan als vleugelverdedigers snel zijn aan de bal. Hij is zo iemand. Naar mijn mening is hij één van de beste linksbacks ter wereld."