Gasperini reageert na Ajax-nederlaag: 'We hebben ze erg beperkt'

Gasperini reageert na Ajax-nederlaag: 'We hebben ze erg beperkt'

09-12-2020 21:44
38

Gian Piero Gasperini is dolgelukkig met de Champions League-overwintering van Atalanta Bergamo. Hij wist de sterktes van Ajax te neutraliseren en een 0-1 overwinning uit het vuur te slepen.

Ajax móest winnen van Atalanta, maar kwam er niet aan te pas. In de slotfase van de tweede helft sloeg La Dea toe. "We waren erg goed", zegt Gasperini na afloop tegen Sky Italia. "We hebben ze beperkt, ondanks dat Ajax een erg aanvallend ingestelde ploeg. We hebben erg goed verdedigd en maakten een verdiende goal."

Wedden

Meer odds

Gasperini is blij dat het Atalanta weer is gelukt om te overwinteren. Zijn ploeg debuteerde vorig jaar in de Champions League en wist meteen de kwartfinale te bereiken. "Een geweldig resultaat, misschien nog wel beter dan vorig jaar. Dit seizoen moesten we het opnemen tegen het legendarische Liverpool en Ajax."

Atalanta verkeerde niet in beste vorm. Remo Freuler heeft wel een verklaring waarom zijn ploeg thuis zo weinig wint. "Ik heb altijd tegen onze directie gezegd dat ons veld erg slecht is, misschien dat we daarom uit meer winnen dan thuis", zegt Freuler.

"Vandaag speelden we met drie middenvelders en zonder een aanvallende middenvelder. We hadden een paar spelers die altijd gevaarlijk zijn in de counter. We hebben goed verdedigd, dat was het plan."