Van Marwijk verrast met terugkeer: 'Compensatie heel goed, maar niet drijfveer'

Van Marwijk verrast met terugkeer: 'Compensatie heel goed, maar niet drijfveer'

14-12-2020 13:58
51

Bert van Marwijk verraste maandag door een jaar na zijn vertrek terug te keren als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Hij zegt lang te hebben getwijfeld.

"Maar als de spelers aangeven dat graag te willen, ga je nadenken", laat Van Marwijk weten aan Voetbal International. Hij zet later deze week zijn handtekening in Dubai. Sinds het ontslag van de 68-jarige Limburger versleet de voetbalbond van de Arabische Emiraten liefst drie bondscoaches, maar speelde het land geen enkele officiële wedstrijd. "In feite begin ik dus waar ik ben opgehouden een jaar geleden", verklaart Van Marwijk, die zich het WK van 2022 in Qatar ten doel heeft gesteld.

Met geld heeft zijn terugkeer niets te maken, benadrukt hij. "Als dat de drijfveer was, had ik al lang ergens anders kunnen werken. Natuurlijk is de compensatie heel goed, maar in deze fase van mijn carrière wil ik vooral goed kunnen werken en met perspectief. Dat ze me terugvragen is dan ook nog speciaal en bovendien denk ik dat corona ook een rol heeft gespeeld. De wereld is veranderd, je zit maar thuis. Ik wil graag weer wat doen en de Emiraten vond en vind ik weer een heel mooie uitdaging."