Botman: 'Ik ben Marc Overmars juist dankbaar, hij wilde me helemaal niet kwijt'

Botman: 'Ik ben Marc Overmars juist dankbaar, hij wilde me helemaal niet kwijt'

14-12-2020 17:30
31

Sven Botman kan niet wachten om het in februari op te nemen tegen Ajax, zijn oude club. Hij had tijdens de loting al het gevoel dat Ajax uit de koker zou komen. In gesprek met De Telegraaf reageert de verdediger van OSC Lille.

Ajax kwam pas laat uit de koker. "In het begin hoop je op een eenvoudige tegenstander, maar omdat alle makkies snel weg waren, kreeg ik al het voorgevoel dat het Ajax zou worden. Ik zei tegen mijn ploeggenoten: we gaan naar Amsterdam", zegt Botman.

"Ik was dolblij natuurlijk. Dit worden twee prachtige potten. Hopelijk kunnen de fans van Ajax en Lille erbij zijn. Al lijkt die kans me op dit moment groter in Frankrijk dan in Nederland", zegt Botman. Hij is niet van plan om tegen Ajax het ongelijk van Erik ten Hag en Marc Overmars te bewijzen. "Zo zie ik het niet."

"Ik ben blij met de stap die ik heb gemaakt en koester geen wraakgevoelens. Helemaal niet zelfs, omdat ik Marc Overmars juist dankbaar ben. Hij wilde me eigenlijk helemaal niet kwijt. Maar ik wil de mannen nu wel laten zien hoe ik me heb ontwikkeld. Ik ben nu een speler van Lille. Dus ik ga er alles aan doen om een ronde verder te komen."