Breaking news

Ajax heeft geen kind aan Heerenveen en treft Vitesse in bekerfinale

Van Gaal in beeld als bondscoach in Zuid-Amerika: 'Zijn cv ontvangen'

Van Gaal in beeld als bondscoach in Zuid-Amerika: 'Zijn cv ontvangen'

Gepubliceerd: zaterdag 19 december 2020 om 08:12za 19-12-2020 om 08:12

Laatste update: zaterdag 19 december 2020 om 12:01za 19-12-2020 om 12:01

Louis van Gaal wordt genoemd als mogelijk nieuwe bondscoach van Chili. Volgens bondsvoorzitter Jorge Yungue van het Zuid-Amerikaanse land is de Nederlandse trainer bij hem aangeboden.

Chili staat op het punt om afscheid te nemen van Reinaldo Rueda, die de nationale ploeg in zijn geboorteland Colombia onder zijn hoede kan nemen. De namen van José Pekerman, Gabriel Heinze en Felipe Scolari vallen als mogelijke opvolgers, maar ook Van Gaal zou dus in de race zijn. "Een vertegenwoordiger belde me om hem aan te bieden. Ik heb zijn cv inmiddels ontvangen", zegt Yungue tegen het Chileense La Tercera over de 69-jarige Van Gaal.

Of de oud-bondscoach van Oranje en voormalig trainer van Ajax, AZ, FC Barcelona, Bayern München en Manchester United daadwerkelijk aan de slag gaat in Chili, valt te bezien. Hij gaf al meermaals aan met pensioen te zijn. Na het vertrek van Ronald Koeman naar Barça liet Van Gaal wel weten serieus na te denken als hij benaderd zou worden voor Oranje. De keuze viel echter op Frank de Boer.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws