AZ houdt aanvaller van Anderlecht in de gaten: 'Hij kan vijftien miljoen kosten'

AZ houdt aanvaller van Anderlecht in de gaten: 'Hij kan vijftien miljoen kosten'

26-12-2020 13:30
124

AZ heeft naar verluidt interesse in Francis Amuzu. De 21-jarige vleugelaanvaller is één van de smaakmakers bij RSC Anderlecht en moet de Belgische topclub veel geld gaan opleveren.

De rappe Ghanees zou nu ongeveer drie miljoen euro moeten kosten en dat is een bedrag dat AZ volgens La Dernière Heure wel zou willen betalen. Er zijn echter nog meer kapers op de kust, want de krant spreekt ook van interesse van FSV Mainz, FC Köln, Nottingham Forest en Olympiakos. Het is dus nog maar de vraag of de Alkmaarders echt aan de haal kunnen gaan met Amuzu.

In La Dernière Heure vertelt de manager van de vleugelaanvaller dat hij verwacht dat zijn cliënt veel geld gaat opleveren voor Anderlecht. "Als hij meer goals en assists maakt en dat kan toevoegen aan zijn snelheid en techniek, dan zal Francis verkocht worden voor vijftien miljoen euro", klinkt het.

De hoogste uitgaande transfer bij de club uit Brussel is die van Jérémy Doku naar Stade Rennais voor een recordbedrag van 27 miljoen euro. Amuzu kan volgens zijn entourage naar het niveau van de Belg, maar hij moet nog stappen zetten om dat niveau te evenaren. "Hij is nog sneller dan Doku en ik denk dat niemand in de Jupiler Pro League hem overtreft. Maar Francis moet zijn snelheid nog meer gaan gebruiken en efficiënter worden in het vijandelijke strafschopgebied."