Operatie Coutinho geslaagd, Barcelona maakt revalidatieduur bekend

Operatie Coutinho geslaagd, Barcelona maakt revalidatieduur bekend

02-01-2021 12:54 Laatste update: 13:59
21

Ronald Koeman kan ongeveer drie maanden niet over Philippe Coutinho beschikken bij FC Barcelona. De Braziliaan is succesvol geopereerd aan zijn meniscus.

Dit meldt Barcelona via de clubkanalen. Woensdag werd al duidelijk dat Coutinho geopereerd moest worden aan zijn linkermeniscus. Toen liet Barça in het midden hoelang de aanvaller uit de roulatie zou zijn. Inmiddels is duidelijk dat Coutinho naar verwachting drie maanden moet revalideren.

Coutinho zal dus waarschijnlijk pas weer in het laatste deel van het seizoen kunnen aansluiten bij de selectie. Een domper voor Koeman, die op deze manier de spoeling weer wat dunner ziet worden in de aanval. Toch heeft de absentie van Coutinho waarschijnlijk ook een voordeel voor Barcelona. De Catalanen hoeven voorlopig geen twintig miljoen euro over te maken naar Liverpool. Dit bedrag moet de club aan Liverpool betalen zodra Coutinho honderd officiële duels heeft gespeeld. De teller staat nu op negentig en dat blijft voor dit seizoen waarschijnlijk zo. In de zomer wil Barcelona Coutinho van de hand doen, wat betekent dat hij de honderd duels voor de club niet gaat aantikken.

Coutinho speelde dit seizoen veertien wedstrijden voor Barcelona in alle competities. Hierin kwam hij tot drie goals en twee assists.